Nyheter från TV-fronten fortsätter på CES 2020 där Sony är näst på tur att visa upp sin uppställning modeller för nådens år 2020. Vad som visas på golvet är A8-seriens OLED-TV som kommer i storlekarna 55 tum och 65 tum.

Sony_A8-1.jpg
Sony_A8-3.jpg
Sony_A8-5.jpg

Förutom att namnet enbart blir A8, till skillnad från fjolårets AG8, har Sony packat in lite nyheter i TV-apparaterna. Bland annat uppgraderas serien med bildprocessorn X1 Ultimate där tidigare modellerna använde X1 Extreme, och låter nya modellerna dra nytta av förbättringarna i den högre klassade processorn.

Sony_A8-2.jpg
Sony_A8-3.jpg
Sony_A8-8.jpg

Förutom uppgraderingar på hårdvarufronten blir A8-serien även belönad med ytterligare funktion som tidigare varit exklusiv för flaggskeppen. Det handlar främst om X-Motion Clarity vilken reducerar eftersläp och förbättrar skärpan även vid snabba rörelser, som då gör det enklare att hänga med.

Sony_A8-6.jpg
Sony_A8-7.jpg

Sony passar även på att finslipa stativet som håller TV:n upprätt. De två fötterna går även att vända på och på så sätt få upp TV:n en bit högre från möbeln, som då lämnar plats till en soundbar att placeras framför utan att blockera något av bildskärmen.

Vissa saker lämnas osagda så som prislapp, men Sony kan däremot meddela att TV-apparaterna väntas lanseras i april.