Kraftfull hårdvara går hand i hand med rejäl kylning och luftflöde, och i entusiastkretsar är det inte ovanligt att datorer utrustas med en gedigen fläktarsenal. På senare tid har det också blivit vanligt att chassin bestyckas med många fläktar på estetisk grund, i takt med att utbudet av RGB-belysta varianter ökat på marknaden.

Med RGB-fläktar följer kablage för både belysning och fläktdrift, vilket snabbt kan hopa sig i ansenliga sladdhärvor. På CES 2020 presenterar den anrika chassimakaren Lian Li en lösning kallad Uni fan, och som namnet antyder handlar det om chassifläktar som kan sammankopplas till en enhet.

Gamers Nexus Lian Li Uni fan.JPG

Bildkälla: Gamers Nexus

Gamers Nexus Lian Li Uni fan 2.JPG

Bildkälla: Gamers Nexus

Gamers Nexus Lian Li Uni fan 1.JPG

Bildkälla: Gamers Nexus

De enskilda fläktarna är PWM-styrda 120 mm-varianter med ett färgschema i svart och silver, som ackompanjeras av två remsor med RGB-belysning. Istället för individuella kablar har Uni fan-fläktarna kontaktplattor och fjädrande pinnar, som möjliggör sammankoppling mellan upp till sex fläktar. Till en enhet på ytterkanten ansluts sedan två kablar: En för strömmatning och styrsignal, en för belysningen.

► Alla artiklar från #CES-2020

Gamers Nexus rapporterar att produkten troligtvis blir tillgänglig under april, där ett trepack ser ut att landa på 70–80 USD. Detta motsvarar ungefär 850–950 kronor inklusive moms, vilket kan översättas till ett styckpris omkring 300 kronor.

Läs mer om fläktar: