Med Half-Life Alyx avslutade Valve den 13 år långa väntan på ett nytt spel i den smått legendariska spelserien, som legat i dvala sedan 2007 års Half-Life 2 Episode 2. Där seriens första del var banbrytande sett till berättande i FPS-spel siktar Valve på att nästa del ska bli lika signifikant för virtuell verklighet, då Half-Life Alyx endast kan avnjutas med ett VR-headset.

half-life-alyx-combine-2.jpg
half-life-alyx-combine.jpg
half-life-alyx-cell.jpg
half-life-alyx-canal.jpg
half-life-alyx-solider-1.jpg
half-life-alyx-stairs.jpg
half-life-alyx-warning.jpg
half-life-alyx-zombie.jpg
half-life-alyx-error.jpg

I samband med att spelet blev officiellt släppte Valve en video som visar hur spelet ser ut och fungerar i VR. Efter avtäckandet har ytterligare detaljer om spelet varit sparsmakade, men i en video från Youtube-kanalen Valve News Network avtäcks nio nya bilder från Half-Life Alyx.

Enligt videoklippets upphovsmakare har bilderna tillhandahållits av källor inom Valve som godkänt publicering av innehållet. I bilderna visas bland annat Combine-soldater, vars design skiljer sig något från den som användes i videon där spelet avtäcktes.

Utöver Combine-trupperna visar bilderna även upp miljöer såväl inomhus som utomhus, samt ett prov på hur spelets zombier ser ut när parasitvarelsen Headcrab släppt greppet om huvudet. En avslutande bild visar också prov på ett felmeddelande när innehåll, så kallade assets, saknas vid renderingen.

Half-Life Alyx släpps till PC/Windows i mars 2020. Spelet kräver ett VR-headset och är kompatibelt med produkter från Oculus, HTC och Windows Mixed Reality-plattformen, och ingår gratis för den som äger Valves egna VR-headset Index.

Läs mer om följetongen Half-Life: