Utbudet av ergonomiskt utformade tillbehör är numera ganska begränsat, där Microsoft och Logitech är några av de få som fortfarande breddar sitt sortiment av produkter. Logitech introducerade nya ergonomiska möss i fjol i form av MX Ergo och MX Vertical, och Ergo-familjen får nu sällskap av ett trådlös tangentbord rapporterar The Verge.

Logitech_ErgoK860_4.jpg
Logitech_ErgoK860_3.jpg
Logitech_ErgoK860_1.jpg
Logitech_ErgoK860_6.jpg
Logitech_ErgoK860_2.jpg

Logitech Ergo K860 är en modell med fullstor delad knappsats. Konstruktionen vilar likt många andra ergonomiska tangentbord i en sluttande vinkel, vilket med handlovsstödet ska leda till mindre belastning på handleder och armar enligt Logitech.

Handlovsstödet bygger på tre lager av material. Ett lager består av minnesskum, och ovanpå detta befinner sig ett lager av skum av hög densitet. Det översta lagret utgörs av tyg med en ytbeläggning som ska göra det enkelt att rengöra. Enkel rengöring är viktigt då handlovsstödet inte är avtagbart.

Sett till justering av tangentbordets lutning har Logitech valt en annorlunda lösning än de stödben som typiskt används på tangentbordets bakre övre del. Med Ergo K860 befinner sig dessa stödben istället under handlovsstödet, vilka när de fälls ut lutar tangentbordet framåt istället för uppåt. Lutningen kan ställas i två olika vinklar.

Tangentbordet har stöd för PC/Windows eller Mac OS och kan ansluta trådlöst via Bluetooth alternativt via en USB-dongel. Upp till tre samtidigt ansluta enheter stöds. Logitech Ergo K860 drivs av dubbla AAA-batterier, och enligt Logitech ger detta uppskattad batteritid på två år. Tangentbordet saknar bakgrundsbelysta tangenter.

Logitech K860 blir tillgänglig på Logitechs webbutik och hos e-handlaren Amazon senare i januari, med bredare lansering i februari. Priset hamnar på 129,99 USD, motsvarande cirka 1 550 kronor inklusive moms.

Läs mer om Logitech-produkter: