När Googles strömmande speltjänst Stadia lanserades i november 2019 skedde det i form av betalabonnemanget Stadia Pro. Trots en tekniskt lyckad grund ledde ett flertal strategiskt tveksamma beslut till en något skakig lansering, vilket förvärrades av ett något tunt spelutbud att ta del av.

Stadia_spel.jpg

Google Stadia får tillskott av nya spel och funktioner under 2020.

Det sistnämnda ämnar Google råda bot på med en diger samling planerade spel för år 2020. I ett blogginlägg går företaget ut med att 120 spel tillkommer tjänsten under året, och under det första halvåret tillkommer tio titlar som är tidsexklusiva för Stadia vid lansering.

Utöver tillskott i speltitlar nämns även nya funktioner som tillkommer under årets första kvartal. Bland dessa innefattas stöd för 4K-upplösningar när spel strömmas i webbläsaren på en dator, vilket i dagsläget är begränsat till 1080p. Den som strömmar spel via webbläsaren ska också få förbättrad hjälp från Googles röstassistent.

Den som vill strömma spel på telefonen kan i dagsläget endast använda Googles egna Pixel-familj. Google meddelar nu att ytterligare Android-telefoner adderas till uppsättningen kompatibla telefoner, men nämner inte vilka modeller eller hur många det handlar om. Den sista större nyheten är att Stadia-kontrollern kommer kunna ansluta till servrarna över Wifi även när spelen strömmas i webbläsaren.

Detta är för närvarande endast tillgängligt när spelen strömmas till mediaenheten Chromecast Ultra. Då en mängd Stadia-användare rapporterat problem med överhettade Chromecast Ultra-enheter är möjligheten att få den lägre latensen hos en Wifi-ansluten Stadia-kontroller även i webbläsaren ett välkommet tillägg.

Google Stadia – vad är det och vad ingår?

Blogginlägget nämner dock inte när de nya funktionerna eller spelen tillkommer, och under tiden får Stadia Pro-medlemmar invänta februari månads gratisspel. Google lanserar även gratisabonnemanget Stadia Base någon gång under 2020.

Läs mer om Google Stadia: