Pryl- och elektronikkedjan Teknikmagasinet slog upp portarna för över 30 år sedan, men har på senare år haft det kärvt. Till följd av rejäla skulder valde den dåvarande ägaren att genomföra en rekonstruktion under 2017 och i mitten av 2019 initierades en andra rekonstruktion, med satsningar på bland annat reparation av mobiltelefoner.

I veckan kom dock beskedet att företaget avbryter rekonstruktionsförsök nummer två för att istället gå i konkurs, och en begäran har lämnats till tingsrätten. Den bakomliggande anledningen är att omdaningarna ändå inte räckt för att omvända problem med sjunkande omsättning. Nu rapporteras att det finns en spekulant på Teknikmagasinets konkursbo.

Branschtidningen Market skriver att Ambia Trading Group lagt ett bud på verksamheten, som vid lyckad affär skulle innebära ett namnkunnigt tillskott i portföljen av bolag. Ambia Trading Group är ett börsnoterat företag som bland annat ägnar sig åt distribution och partihandel under olika namn. Förra året köptes exempelvis Digital Inn, som främst säljer Apple-produkter.

Till Market säger Marcus Andersson, VD för Ambia Trading Group, att intresset för butikskedjan är seriöst och att verksamheten skulle passa i arsenalen av ägda bolag. Teknikmagasinets etablerade varumärke och nätverket av butiker lyfter den potentiella köparen fram som särskilt starka kort.

Det är i dagsläget inte klart om det finns fler intressenter på den anrika prylåterförsäljaren, men i samtal med Market menar Teknikmagasinets konkursförvaltare Bo Söder att möjligheterna till försäljning är goda. När affären kan tänkas gå i lås är ännu inte känt, liksom på vilket sätt Teknikmagasinet i sådana fall bedrivs i framtiden.