I november 2019 hårdnade kampen bland de strömmande filmtjänsterna ordentligt då mediajätten Disney sjösatte en egen tjänst. Disney+ kommer redan från start med ett fullmatat utbud av företagets egna varumärken, såsom Marvel-filmerna, filmer och tv-serier i Star Wars-universumet, en mängd filmer och TV-serier som ingår i uppköpet av 20th Century Fox, med mera.

Med uppskattade serier som The Mandalorian och en myriad av gamla Disney-filmer var intresset stort inför lanseringen, som dock blev en begränsad historia. Utöver USA blev Nederländerna det enda europeiska landet att få tjänsten när den sjösattes.

Disney+ skulle ursprungligen utökas till EU-länderna Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien den 31 mars 2020 men detta datum tidigareläggs till 24 mars, rapporterar Variety. I samma veva meddelas att de nordiska länderna får tjänsten till sommaren.

Disney+ kommer med en månatlig prenumerationsavgift på 6,99 EUR, motsvarande cirka 75 kronor per månad. Kunder kan även välja att betala en årlig prenumeration med en kostnad på 69,99 EUR, motsvarande cirka 740 kronor.

Läs mer om Disney+: