De senaste åren har antalet digitala spelbutiker ökat, och i takt med detta har antalet reaperioder också skjutit i höjden. Under hösten 2019 sjösatte Steam, Epic Games Store och GOG en eller flera reaperioder som löste av varandra. Steam inleder 2020 med ytterligare en rea, denna gång signerad det kinesiska nyåret som går under zodiakdjuret råttan.

Steam_nyårspriser.jpg
Steam_nyår.jpg
Steam_nyårsgåva.jpg
Steam_nyårskupong.jpg

Det kinesiska nyåret firas den 25 januari men Steam-butiken passar på att öppna portarna till de rabatterade priserna en dag tidigare. Bland de större rabatterna syns bland annat Dark Souls III vilket kan fås till 75 procent reducerat pris. Fjolårets hyllade nyversion Resident Evil 2 Remake får 67 procent lägre prislapp och kan nu fås för 19,79 EUR, motsvarande cirka 210 kronor.

Likt många tidigare reor tillämpar Steam denna gång ett system som belönar den flitige konsumenten. Genom aktivt deltagande vinner kunder polletter som kan användas för ytterligare rabatter i butiken, om användaren samlat på sig tillräckligt många. Varje dag under den pågående rean bjuds inloggade användare även på en gåva, bestående av polletter och en berättelse ur kinesisk folktro.

Steam-butikens kinesiska nyårsrea pågår nu och avslutas klockan 19 den 27 januari.

Hittar du bra priser på oförskämt bra spel du varmt kan rekommendera till andra? Dela med dig i kommentarerna!