Det blev minst sagt feststämning på internet när Blizzard under hösten 2018 på Blizzcon presenterade Warcraft III: Reforged – en remaster av det klassiska strategispelet. Förutom förbättrad grafik blev det stora dragplåstret kompatibilitet med originalet, med alltifrån spelarskapade kartor (Custom Maps) till möjligheten att lira med spelare i originalet.

När spelet väl blev tillgängligt för betatestare och nu även släppts har attityden förändrats hos många. I ett videoklipp på Youtube uppmärksammas att en av prins Arthas mest ikoniska scenerna från kampanjen skiljer sig starkt från vad som presenterades på Blizzcon 2018.

Med Warcraft III: Reforged talade Blizzard om att förbättra röstskådespeleriet, få till bättre kameraarbete och inte minst animationer. Med facit i hand skiljer sig resultatet märkbart från vad som först visades på Blizzcon, då vare sig rösterna, kameraarbetet eller animationerna fått det lyft som utlovats.

Utöver dessa delar märks även att Blizzard skruvade ned ambitionsnivån sett till de grafiska uppdateringarna, vilket inte helt oväntat fått betalande kunder att reagera negativt. Därtill visade Blizzard på Blizzcon 2018 ett nytt gränssnitt för karaktärer, enheter och föremål spelare kan samla på sig. Det här blev inte av överhuvudtaget, då det ursprungliga gränssnittet består.

Vidare har Blizzard även lyckats trampa den stora modd-communityn på tårna med ett uppdaterat användaravtal, som gör gällande att alla spellägen som skapas för Warcraft III: Reforged tillhör Blizzard. Genren Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) blev populär genom kartan Defence of the Ancients (DOTA) på Warcraft III och är idag en miljardindustri som Blizzard haft svårt att kapitalisera på.

Har du hunnit spela Warcraft III: Reforged? Vad tycker du om förändringarna som har gjorts? Är du nöjd med resultatet eller förväntade du dig mer? Dela med dig!

Warcraft III: Reforged – här är systemkraven