I slutet av förra veckan avslöjade den indiska avdelningen av mobilföretaget Poco några detaljer om företagets kommande Poco X2. Avslöjade detaljer innefattade då snabb bilduppdatering på 120 Hz och en systemkrets i mellanklassen. Poco X2 lanseras nu med dessa och ytterligare specifikationer bekräftade.

I centrum står den 6,67 tum stora LCD-skärmen med upplösningen Full HD+. Paradnumret är skärmens uppdateringstakt på 120 Hz, vars flyt beskrivs av företaget som "Smooth AF". Skärmen drivs av Qualcomm Snapdragon 730G, en spelfokuserad systemkrets i mellanklassen. Två konfigurationer erbjuds med antingen 6 GB primärminne och 128 GB lagringsutrymme eller 8 GB primärminne och 256 GB lagring.

Poco X2 bestyckas med fyra bakre kameror där huvudkameran på 64 megapixlar kompletteras av en vidvinkelkamera på 8 megapixlar, en djupläsande sensor på 2 megapixlar och en makrokamera på 2 megapixlar. Huvudkameran stöder videoinspelning i slow motion-läge i 960 FPS. Telefonens främre kameror utgörs av en vidvinkelkamera på 20 megapixlar och en standardkamera på 2 megapixlar.

Telefonen får ett relativt väl tilltaget batteri på 4 500 milliamperetimmar. Batteriet kan snabbladdas med rejäl effekt på 27 W, och en laddare med denna kapacitet ingår i paketet. Poco X2 bestyckas även med en fingeravtrycksläsare som monteras på telefonens sida. I något av ett trendbrott utrustas Poco X2 även med en 3,5-millimeters hörlursutgång.

Instegsmodellen med 6 GB primärminne och 128 GB lagring får en prislapp på 230 USD, motsvarande cirka 2 800 kronor inklusive moms. Konfigurationen med 8 GB primärminne och 256 GB kostar 280 USD, cirka 3 400 kronor inklusive moms. Telefonen blir tillgänglig på den indiska marknaden den 11 februari, men uppgifter om internationell tillgänglighet saknas i skrivande stund.

Läs mer om telefoner med snabb bilduppdatering: