Lika självklart som att Apple släpper nya Iphone varje september är att Samsung inleder varje år med en ny generation Galaxy S. Näst på tur står Galaxy S20 som tros levereras i tre upplagor, vilka ersätter dagens Galaxy S10e, S10 och S10+. Den här gången gör en vikbar telefon sällskap med bolagets flaggskeppsmodeller.

I samband med Oscarsgalan visar Samsung en reklamfilm för sitt event Unpacked och i fokus är just den vikbara nyheten – Galaxy Z Flip. Utan att nämna telefon vid namn visas den i sin helhet under en halvminut, där ett konkret användarscenario som visas är videosamtal samtidigt som telefonen är placerad på ett bord och har skärmen vikt 90 grader.

Videon bekräftar även många tidigare läckta egenskaper, såsom den lilla skärmen på baksidan som används för att ge användare snabb tillgång till notiser, batteritid, tid, datum och möjligheten att svara på samtal. Den stora vikbara skärmen ska enligt tidigare uppgifter mäta in på 6,7 tum, ha upplösningen 2 636 × 1 080 pixlar och skyddas av glas istället för plast som tidigare vikbara telefoner.

You may notice a small crease in the center of the main screen, which is a natural characteristic of the screen.

I samma video finns en liten text där Samsung skriver att användare kan komma att märka av ett litet veck i mitten av skärmen. Det är enligt Samsung en "naturlig" egenskap av den vikbara skärmen, vilket är ett narrativ även Motorola började hamra in om inför lanseringen av sin vikbara telefon Razr.

Vidare anger tidigare uppgifter att telefonen drivs av systemkretsen Qualcomm Snapdragon 855+, det vill säga fjolårets toppmodell som inom kort ersätts av Snapdragon 865. Detta flankeras av 8 GB primärminne och 256 GB kapacitet för lagring. Batteriet ska ligga på 3 300 milliamperetimmar (mAh) och baktill finns dubbla kameror på 12 megapixlar vardera.

Samsung Galaxy Unpacked äger rum den 11 februari klockan 20:00 svensk tid.

Läs mer om vikbara telefoner: