Slovenska EK Water Blocks är ett företag som länge fokuserat på entusiaster och kylning av datorer i alla dess former, även om de främst är kända för dess utsvävningar inom konsumentfokuserade lösningar inom vattenkylning. På senare tid har företaget bland annat arbetat med In Win kring integrerade lösningar direkt i chassin. Medan konsumenter inte har lidit brist på lösningar från EK Water Blocks har det sett annorlunda i serverhallar, fram till nu.

Den nya produktserien EK Professional Line lägger fokus på "robusta, industriella materialval och total avsaknad av RGB", enligt företagets pressmeddelande. Mer specifikt handlar det om två produkter som lanseras. Först ut är snabbkopplingskit avsedda för både CPU- och GPU-slingor i G1/4"-system tänkta att minimera kostsam nertid.GPU-lösningen utmärker sig särskilt med en terminal vinklad i 45 grader för optimerad åtkomst i servermiljöer.

EK Pro Quick Release

EK Pro snabbkoppling för CPU/GPU

EK Pro GPU terminal.png

EK Pro-terminal i 45 gradersvinkel

EK Pro Manifold 2CPU2GPU

EK Pro Manifold 2CPU 2GPU

EK Pro Manifold 2CPU4GPU.png

EK Pro Manifold 2CPU 4GPU

En produkt som har potential att hamna i entusiastbyggen är EK-Pro Manifold, en skapelse i acetal och rostfritt stål som i det närmaste kan beskrivas som ett grenrör. Manifold kommer i två utföranden – de fantasilöst döpta "2CPU 2GPU" och "2CPU 4GPU", vars funktion är att agera kopplingsplint och erbjuda varje vattenkyld komponent en dedikerad kylslinga i racket.

Utöver att stödja upp till två processorer och fyra grafikkort erbjuder Manifold även möjligheten att distribuera kylmedia parallellt (dedikerade kylslingor till varje enhet) eller semiparallellt (parvis kopplade kylslingor). Produkten monteras i hål avsedda för 120- och 140 mm-fläktar, vilket borgar för kompatibilitet med praktiskt taget samtliga moderna datorer.

Snabbkopplingarna och Manifold är tänkta att ackompanjera företagets vattenblock för Nvidias grafikkort med kretsen GV100, vilket inkluderar Quadro GV100, Tesla V100, Titan V. EK Water Blocks lovar även dedikerade lösningar till fler grafikkort i arbetsstationssegmentet inom kort.