När Samsung presenterade den vikbara telefonen Galaxy Fold representerade den det första stora flaggskeppet för en ny typ av telefoner. Kvalitetsproblem med vikbara skärmen gav dock lanseringen en annan sorts uppmärksamhet än Samsung önskat, och tidiga rapporter anger att även konkurrerande mobilen Motorola Razr lider av vissa kvalitetsproblem.

MotorolaRazr_bubbla.jpeg

Bildkälla: Input

Bekymren uppdagas av journalisten Raymond Wong hos publikationen Input, vilka utvärderat ett testexemplar av Motorola Razr under en veckas tid. Problemet visar sig i att skärmens översta lager av skyddande plastlaminat börjat släppa i telefonens mittdel, runt dess gångjärnsmekanism. Glappet mellan skärmen och plastlaminatet skapar en synlig "bubbla".

Bubblan uppges inte bara vara en visuell defekt utan påverkar även skärmens funktion. Raymond Wong rapporterar att skärmens övre del fungerar utan problem, men att dess mittdel som skjuts in i gångjärnet när telefonen viks ihop är betydligt mindre responsiv. Telefonen uppges inte ha utsatts för större fysisk påfrestning och inte heller vätskor.

Detta är i skrivande stund det första större rapporterade problemet med den vikbara skärmen i Motorola Razr. Telefonen har hittills fått ett svalt mottagande av en internationell kritikerkår, där den största kritiken riktas mot medioker batteritid och kameralösning och generell kvalitet som inte matchar den höga prislappen.

Motorola Razr säljs exklusivt hos operatören Tele2 i Sverige till ett pris om 17 990 kronor.

Läs mer om vikbara telefoner: