Be Quiets kylarserie Shadow Rock erbjuder kompetenta lösningar till vettiga prislappar i mellansegmentet, och nu presenterar företaget generation tre. Shadow Rock 3 följer branschens rådande trend med en asymmetrisk design och omdesignade värmeledningsrör, vilka tillsammans ökar kylarkapaciteten till 190 W.

ShadowRock3-7.jpg
ShadowRock3-1.jpg
ShadowRock3-2.jpg
ShadowRock3-3.jpg
ShadowRock3-4.jpg
ShadowRock3-5.jpg

Ställt mot föregångaren har Shadow Rock 3 genomgått en mer genomgripande omstöpning, där den asymmetriska konstruktionen ser till att kylaren kan användas även i system där primärminnet är bestyckade med utrymmeskrävande kylanordningar på höjden. Shadow Rock 3 bestyckas också med fem värmeledningsrör på 6 millimeter, att jämföra med fyra sådana på 8 millimeter hos föregångaren.

Värmeledningsrören har också direktkontakt med processorn, vilket ska avleda värmen från processorn till kylflänsen snabbare än tidigare. Kylarens fläkt har uppgraderats till en Shadow Wings 2-variant på 120 millimeter, vilken är frånkopplad med gummibussningar från kylflänsen. Enligt Be Quiets uppgifter ska den nya fläkten generera en högsta ljudnivå på 24,4 dBA vid maximal hastighet.

ShadowRock3-10.jpg

De strukturella förändringarna i konstruktionen har gjort det möjligt att minska antalet fenor från 51 till 30, vilket har kapat vikten med hälften ställt mot Shadow Rock 2. Utöver minskad tillverkningskostnad leder detta också till minskad belastning på moderkort som monteras vertikalt. Montering ska också förenklats med en toppmonterad design, och en tillhörande skruvmejsel ingår i paketet.

Shadow Rock 3 är kompatibel med alla moderna socklar från Intel och AMD, inklusive Intels kommande "Comet Lake"-sockel LGA 1200. AMD:s Threadripper-socklar TR4 och STRX4 stöds ej. Kylaren är bäst anpassad för moderkort med fyra minnesplatser för primärminne.

Säljstart sker den 3 mars 2020 till ett pris om 49,90 EUR, motsvarande cirka 550 kronor, och kommer med 3 års garanti.

Läs mer om Be Quiet: