När det blev känt att Larian Studios utvecklar den tredje delen i klassiska rollspelsserien Baldur's Gate blev reaktionerna positiva. Larian Studios ligger bakom de uppskattade rollspelen i Divinity: Original Sin-serien, vilket talar gott för utvecklarens förmåga att förvalta Baldur's Gate-arvet.

Den trailer som presenterades i samband med att spelet avtäcktes visade inte prov på hur spelet fungerar och ser ut i praktiken, så kallad gameplay. I en ny video avslöjar Larian Studios fler detaljer om spelet och när dess gameplay visas upp för första gången.

Studiochefen Swen Vincke berättar att ambitionen är att Baldur's Gate III ska bli studions bästa rollspel någonsin, och att denna ambition tvingat utvecklaren att ta fram helt nya verktyg. Efter en lång period av radiotystnad om spelet är Larian nu äntligen redo att demonstrera frukten av det hårda arbetet.

Larian Studios visar upp gameplay-video från Baldur's Gate III live på scen under spelmässan PAX East torsdagen den 27 februari 2020. Tillställningen går av stapeln klockan 21:00 svensk tid.

Hur känner du inför Baldur's Gate III, och tror du att Larian Studios har vad som krävs för att göra serien rättvisa? Diskutera i kommentarerna!