Den nederländska utvecklaren Guerilla Games fick till något av en dundersuccé med 2017 års Horizon: Zero Dawn. Studions tidigare titlar i Killzone-serien var relativt framgångsrika, men med Horizon levererade Guerilla ett spel som lyckades kombinera en tekniskt välsvarvad och öppen spelvärld med för studion otypiskt starkt berättande.

Spelets tekniska bas i Decima-motorn var så lyckad att japanska utvecklaren Kojima Productions valde den som en bas för det svårdefinierade spelet Death Stranding. Det sistnämnda har redan bekräftats för PC, och tidigare rapporter har angivit att Horizon: Zero Dawn går samma öde till mötes.

Spelets produktsida dök nyligen upp hos e-handlaren Amazon i Frankrike, en produktsida som sedan plockats ned. Uppmärksamma besökare lyckades dock notera spelets existens innan produktsidan försvann, men uppgifterna anger inget mer än att Sony är spelets utgivare.

Uppgifter om lanseringsdatum saknas, men då fredag den 28 februari markerar att tre år passerat sedan Horizon: Zero Dawn släpptes på Playstation 4 är det en populär spekulation för PC-versionens lanseringsdatum. Tidigare rapporter anger att Sony planerar en större satsning på PC-versioner av utgivarens egna speltitlar.

Om Horizon: Zero Dawn får lanseringsdatum eller rentav lanseras på fredag återstår att se, men mycket pekar alltså på att den som föredrar PC-plattformen snart får möjlighet att avnjuta ett av de senaste årens bästa spelupplevelser.

Källa: VG247

Har du spelat originalet till Playstation 4, eller sitter du som på nålar inför PC-släppet av Horizon: Zero Dawn?