Det har inte alltid varit helt lätt att spela in sitt spelande. Knökig uppsättning och tveksam prestanda var ofta återkommande problem för de som ville spara sina häftigaste spelstunder eller lägga upp klipp på webben. På senare år har dock tillverkare som AMD och Nvidia skapat egna enkla inspelningsfunktioner.

Nu avslöjar Intel att bolaget lägger till inspelnings- och strömningsfunktionalitet i sitt Graphics Command Center, vilket gör att bolaget kommer närmare att matcha konkurrenterna. Sannolikt vill Intel inte ligga långt efter konkurrenterna när de dedikerade grafikkorten i Xe-serien äntrar marknaden under 2020. Intel har redan visat upp ett fungerande Xe-kort i form av lättviktaren DG1.

Intel-Xe-GPU-500W.jpg

Inspelningsfunktionen kräver Windows 10 samt Intel Skylake eller senare, och i dagsläget omnämns varken Xe-stöd eller huruvida de kommande grafikkorten behåller funktionen även ihop med en AMD-processor.

Intel Graphics Command Center finns att ladda ned redan idag från Microsoft Store. Utöver inspelningsfunktion återfinns även automatisk optimering av spelinställningar och en rad olika avancerade grafikinställningar.

Använder du Nvidia Shadowplay eller Radeon Relive för att spela in dina spelsessioner? Är det en dealbreaker om Intels funktion inte matchar konkurrenterna? Diskutera i kommentarstråden!