I november 2019 avtäckte Valve till sist den efterlängtade nya delen i spelserien Half-Life. Till skillnad från tidigare delar i serien utspelar sig Half-Life: Alyx helt och hållet i virtuell verklighet, och kräver därmed ett VR-headset.

Half-Life: Alyx är färdigt och författas av gamla gardet

I den trailer som släpptes i samband med att spelet presenterades bjöds publiken på en kort introduktion till hur spelmekaniken fungerar. Nu släpper Valve en trio videoklipp från Half-Life: Alyx med fullt fokus på demonstration av spelmekanik. Exempel på det som visas upp är bland annat hur spelaren navigerar genom så kallad teleportering.

Vidare spelmekaniska element som visas upp innefattar bland annat hur vapen laddas om och används för att undanröja hotet från människor som kontrolleras av parasitvarelsen headcrabs. Andra spelmekaniska moment som att spelaren kan luta sig runt hörn demonstreras också, tillsammans med exempel på hur spelarens händer används för att interagera med omgivningen.

Half-Life: Alyx släpps den 23 mars på Valves spelplattform Steam. Spelet är kompatibelt med de stora VR-lösningarna från Valve, Oculus, HTC och Windows Mixed Reality och ingår gratis för den som äger Valves VR-headset Index.

Vad tycker du om innehållet i videoklippen, gör detta spelet mer eller mindre lockande än tidigare?