Österrikiska Noctua är i entusiastkretsar en väletablerad fläkt- och kylaraktör med en bred arsenal av tysta och kvalitativa produkter. Bolaget är därutöver känt för långa utvecklingstider, och i Noctuas Computex-monter följde SweClockers framstegen av flaggskeppsfläkten NF-A12x25 i flera år.

Fläkten lanserades slutligen sommaren 2018, tillsammans med Noctuas kanske mest ikoniska särdrag – det brun-beigea färgschemat. Kombinationen är något av en vattendelare och hatas av vissa, medan andra anser att bruna inslag är en tydlig kvalitetsstämpel i den svarta- och RGB-stinna paletten som hör datorvärlden till. För den som tillhör det senare lägret presenterar nu Noctua huvtröja i brunt.

noctua_np_h1_brown_hoodie_1_1.jpg
noctua_np_h1_brown_hoodie_3.jpg
noctua_np_h1_grey_hoodie_2.jpg

Lanseringen är företagets debut i klädbranschen och det enda plagget har namnet NP-H1, men fläktbrunt är inte det enda färgvalet. Därutöver släpps en grå variant som färgmässigt är i linje med fläktserien Redux. De båda färgerna kontrasteras av vita inslag i luva och snören, och den beigea tonen har alltså fått stryka på foten.

I övrigt är NP-H1 utrustad med en ficka och Noctuas logotyp på framsidan, medan texten "Premium Cooling Solutions" syns på ryggen. Storleksmässigt erbjuds den färska produkten från S till XXXL och redan nu kan denna köpas genom företagets Amazon- och Ebay-butiker. Rekommenderat pris ligger på 50 euro, vilket motsvarar drygt 500 kronor.

Vilket färgschema gäller för dina datorfläktar och varför? Berätta i kommentarstråden!