På senare år har gräsrotsfinansierade produkter ökat i popularitet, där plattformen Kickstarter är mest tongivande. Bland det breda utbud av produkter som finansieras på plattformen dyker datorrelaterade sådana upp med jämna mellanrum, där bland annat Wooting One såg dagsljuset första gången.

Mountain_everest-3.jpg
Mountain_everest-1.jpg

Purfärska företaget Mountain visar nu upp tangentbordet Everest och tar genast sikte på att vara det bästa för så många som möjligt. Bolaget inser själva att det bästa kan betyda olika saker för olika användare och fokuserar därför på modulärt utförande för att kunna anpassa Everest efter egna behov.

Mountain Everest kommer i en rad olika utföranden men sett till själva huvudenheten handlar det om en relativt enkel skapelse. Formatet är här Tenkeyless där tangentbordets övre del täcks av en aluminiumplatta.

Tangentbordet kan även utökas till ett fullstort sådant med den tillhörande nummersatsen, vilken kan kopplas in på båda sidorna. Förutom vanliga siffrorna är denna även bestyckad med fyra knappar med varsin panel under plasthöljet, där en mängd olika funktioner kan anslutas.

Mountain.Lifestyle_Shot_033.jpg
Mountain.Lifestyle_Shot_037.jpg
Mountain_everest-2.jpg

Under varje tangent sitter mekaniska brytare från Cherry ur MX-serien. Vilken typ av brytare är däremot upp till användaren själv att bestämma. I dagsläget står valen mellan MX Red, Blue, Brown, Silver och Silent Red där samtliga kan bytas ut individuellt i efterhand.

Ytterligare unika funktioner hittas på toppen av tangentbordet där en modul kan monteras på antingen höger- eller vänstersidan. Modulen består av fem knappar samt ett hjul med inbyggd skärmpanel, där samtliga funktioner kan konfigureras efter eget behov eller för en specifik mjukvara.

Kickstarter-kampanjen bakom Mountain Everest är igång nu och finns tillgänglig i tre olika nivåer. Det handlar först om Everest Core Barebone som är riktat mot entusiasten som redan sitter på en hög brytare och tangenter, och levereras därför utan dessa för eliminera onödiga kostnader för den som bara vill komma åt huvudstommen.

Mountain_Full2.jpg
Mountain_Full.jpg

Nästa två är Everest Core och Everest Max där själva tangentbordet såklart ingår, men även fem extra brytare och ett verktyg för att ta bort dessa samt extra stödfötter. Toppmodellen Everest Max blir belönad med nummersatsen, mediamodulen och ett handlovsstöd för den som vill ha allt.

Finansieringsmålet för Mountain Everest är satt till 20 000 EUR och är i dagsläget drygt 10 000 EUR ovanför målet, trots att kampanjen bara har ett par dagar på nacken. Om 29 dagar går kampanjen i mål varefter backare kan invänta leveranser som i skrivande stund väntas ske i augusti år 2020.

Vad tycker du om Mountain Everest? Dela med dig i kommentarerna.