En del i en chassirecension är typiskt att modellens stöd för snygg kabeldragning bedöms. Kablar från nätaggregatet kan lätt göra chassits innandöme till något av ett ormbo om kabeldragningen inte kan skötas snyggt däri. Med Seasonics nya Connect-serie löser företaget problematiken med nätaggregatet istället.

SeasonicConnect750W-1.jpg
SeasonicConnect750W-2.jpg
SeasonicConnect750W-3.jpg

Den första modellen i serien heter SSR-750FA och som namnet skvallrar om handlar det om effekt på 750 W. Modellen som presenterades under Computex 2019 introducerar konceptet med en kopplingsbox i metall för hantering av kablage. Kablar från nätaggregatet löper här in i ett metallhölje som hyser samtliga kablar för vidarekoppling till resten av systemet.

Kopplingsboxen, som även innehåller elektronik för omvandling från 12 V till 5 och 3,3 V, kan sedan monteras vertikalt i chassit via magneter och kablar kan sedan dras ut från utgångar i boxen vid önskad höjd i chassit. Själva nätaggregatet är en minimalt modifierad version av Seasonics befintliga modell Prime GX750, vilket innebär fullt modulär ATX 12V-design.

SeasonicConnect750W_bred.jpg

Längden på enheten mäter in på 14 centimeter och ansluter från nätdelen till kopplingsboxen via en enskild kabel. Anslutningar ut från nätaggregatet inkluderar en 24-pins ATX-kontakt, två 4+4 EPS-kontakter, fyra 6+2-pins PCI Express-kontakter, 8–10 SATA-anslutningar och upp till tre 4-pins Molex-anslutningar.

Nätaggregatet är vidare 80 Plus Gold-certifierat och använder en semi-passiv design för fläktarna som ger ljudlös drift så länge som belastningen ligger under 40 procent. Komponenternas värmenivå hålls nere med hjälp av en vätskelagrad fläkt på 135 millimeter.

Seasonic anger inget officiellt pris för SSR-750FA i skrivande stund, men ett fåtal butikslistningar skvallrar om en prislapp runt 1 800 kronor. Nätaggregatet kommer med 10 års garanti.

Läs mer om Seasonic: