Under tiden som gått sedan Nvidia introducerade grafikarkitekturen Turing i september 2018 har tekniken letat sig in i ett flertal produktfamiljer. Inom kort väntas en ny iteration av arkitekturen för bärbara datorer vilket styrks av interna prestandauppgifter från Nvidia, rapporterar Pcgamesn.

I produktpresentationen jämförs de nya Geforce RTX Super-varianterna med sina befintliga motsvarigheter, där vinsterna i prestanda ser ut att matcha de hos skrivbordsmodellerna. Det innebär en ökning på cirka 15 till 20 procent för de bärbara RTX Super-modellerna. Grafen över prestanda ställer bland annat RTX 2070 Super och RTX 2080 Super mot den nuvarande uppställningen.

nvidia-rtx-super-performance.jpg

Den modell som inte inkluderas i jämförelsen är Geforce RTX 2080 av bärbar karaktär. Frånvaron kan förklaras av att Geforce RTX 2080 presterar snarlikt med RTX 2070 Super och valdes därför bort i jämförelsen. Prestandajämförelsen inkluderar resultat med och utan DLSS inräknat.

Om Nvidia följer sin tidigare trend använder Geforce RTX 2070 Super samma grafikkrets som vanliga RTX 2080, det vill säga TU104. Tidigare uppgifter gör också gällande att Geforce RTX 2080 Super har ett högre TDP-värde än föregångarens 150 W, vilket till viss del kan förklara den högre prestandan.

Prestandauppgifterna ser ut att vara en del av material som delas ut till partnertillverkare, vilket pekar mot att bärbara datorer med de nya Geforce RTX Super-grafikkorten ligger runt hörnet. Uppgifterna visar den sammanvägda prestandan i spelen Control, Wolfenstein: Youngblood och Deliver Us The Moon. Samtliga spel kördes på högsta inställningarna i upplösningen 1080p.

Testet utfördes på en dator med en tionde generationens Intel Core H "Comet Lake"-processor med 16 GB primärminne, där Windows 10 användes som operativsystem. Detta bekräftar alltså samtidigt att Intels bärbara processorer i Comet Lake-familjen också är nära förestående.

Läs mer om Nvidia Geforce RTX i bärbart utförande: