När Horizon: Zero Dawn släpptes för Playstation 4 blev det en större succé än många räknat med. Robotdinosaurier i en öppen värld med starkt berättande i en avlägsen framtid var receptet som fick många att ta klivet över till spelkonsolen. På senare tid har uppgifter om en förestående PC-lansering duggat tätt, något som nu bekräftas på i en intervju med Sonys chef för spelstudior – Hermen Hulst.

Yes, I can confirm that Horizon Zero Dawn is coming to PC this summer ... There will be more information coming from Guerrilla, from the new studio directors [Michiel van der Leeuw, JB van Beek, and Angie Smets] pretty soon.

Hermen-Hulst.JPG

Hermen Hulst är ny i rollen på Sony och kommer dessförinnan från just Guerilla Games, som ligger bakom Horizon: Zero Dawn. I intervjun som publicerats på Sonys officiella Playstation-blogg bekräftas inte enbart PC-lanseringen, utan han berör även konceptet att släppa hitintills exklusiva speltitlar på andra plattformar.

Ett försäljningsargument med spelkonsoler har historiskt varit just exklusiva titlar, men på senare år har allt fler av dessa sett dagens ljus även på PC. Till hängivna Playstation-fans försäkrar Hulst att det inte finns några planer att släppa alla AAA-titlar för Playstation till PC, utan att just Horizon: Zero Dawn är ett sådant spel som lämpar sig bra för plattformen.

Vidare framgår att Sony inte har några planer om att släppa AAA-titlar för PC på samma dag som för Playstation eller att det ens ska ske med alla spel. I de fall en exklusiv titel tar klivet över till PC ska det ske vid ett senare tillfälle, och därmed menar Hulst att Sony fortsatt är "100 procent engagerade" i dedikerad hårdvara (spelkonsoler).

Horizon: Zero Dawn släpps för PC under sommarmånaderna, men något exakt datum framgår inte. Versionen som lanseras är Complete Edition som inkluderar expansionen The Frozen Wilds.