I kölvattnet av det senaste coronaviruset (SARS-CoV-2) avråder allt fler länder från stora folksamlingar och antalet evenemang som ställs in blir fler för var dag som går. Nu fogar sig den anrika spelmässan Electronic Entertainment Expo (E3) till raden, det rapporterar Ars Technica som hänvisar till flera oberoende källor.

Enligt rapporten skulle Entertainment Software Association (ESA) som ligger bakom E3 ha gått ut med nyheten igår, tisdag den 10 mars, men valde av ännu inte kända skäl att skjuta på tillkännagivandet. På Twitter skriver speljournalisten Patrick Klepek att dröjsmålet från ESA beror på att organisationen avväger hur ett uttalande ska se ut i samråd med spelutgivare.

Exakt vad beslutet innebär är inte känt ännu, mer än den fysiska tillställningen inte blir av som planerat den 9–11 juni. Huruvida E3 2020 ställs in helt under året eller om ESA väljer att skjuta på spelmässan till senare återstår att se.

Uppdatering: ESA har bekräftat att E3 2020 ställs in och inte skjuts upp som många andra mässor. Istället önskar de alla välkomna till E3 2021, som äger rum i början av sommaren nästa år.