Sedan år 1993 har LAN- och datortillställningen Birdie arrangerats i Uppsala, och årligen har evenemanget lockat många spelsugna kring Kristi himmelsfärdshelgen. Utöver spelande är Birdie synonymt med en tävling i den ädla konsten datormoddning och SweClockers har vid flera tillfällen både följt och agerat domare i denna.

Nu meddelar Birdie-arrangören att årets upplaga ställs in med orsak av coronaviruset SARS-CoV-2 och den tillhörande sjukdomen COVID-19. Beslutet är en direkt följd av Regeringens satta gräns för offentliga evenemang, som innebär maximalt 500 deltagare. Årets omgång av den populära tillställningen skulle bli nummer 30 i ordningen och därmed något av en milstolpe.

Till skillnad från evenemang såsom Dustin Expo skjuts dock inte Birdie 30 till ett senare datum, utan den fysiska aspekten blåses av helt och hållet. Anledningarna till detta är att det råder osäkerhet kring hur corona-läget ser ut mot hösten, men även att nytt datum innebär mycket merarbete för den ideella organisationen bakom datorfestivalen.

Arrangören är dock i full färd med att undersöka om delar av Birdie 30 istället kan genomföras digitalt, där tävlingar i e-sport, uppvisningar och föreläsningar lyfts fram som exempel. Uppdateringar om digitalt utförande ska presenteras framöver, men redan nu står klart att de som köpt biljett får pengarna åter inom kort.

Läs om fler inställda evenemang: