Storfavoriterna Playerunknown's Battlegrounds och Fortnite har bevisat att battle royale-spelen går hem hos spelarna, och de båda titlarna har slagit ett flertal rekord kring samtidiga spelare. Som en effekt av framgångarna har många andra utvecklare storsatsat på genren med egna spel eller tillägg i befintliga titlar.

Counter-Strike: Global Offensive är ett exempel där spelläget är ett kostnadsfritt tillägg, medan Respawn Entertainments årsgamla Apex Legends är ett renodlat och gratis battle royal-spel. Det senaste tillägget i battle royale-genren är gratistitlen Call of Duty: Warzone, som på tre dagar nått 15 miljoner spelare.

Den senaste delen i den anrika Call of Duty-familjen släpptes kvällen den 10 mars, och via Twitter förkunnas att den ansenliga gränsen 15 miljoner är passerad. Detta kan jämföras med ovan nämnda Apex Legends, som också nådde höga spelarantal på kort tid. Efter tre dagar syntes 10 miljoner spelare med maximalt 1 miljon aktiva vid samma tidpunkt.

I skrivande stund är det oklart hur de maximala nivåerna ser ut på Call of Duty-sidan, men känt är att 6 miljoner tävlade om att överleva de 149 motståndarna under spelets första dygn. Uppgiften om de 15 miljoner spelarna talar således för en stabil ökning, som sannolikt kan passera de 25 miljoner Apex Legends-spelarna som rapporterades en vecka efter det spelsläppet.

Har du testat den färska Call of Duty-titeln? Berätta om din spelupplevelse i kommentarstråden!