Med 2017 års speltitel Horizon: Zero Dawn levererade utvecklaren Guerilla Games ett av de senaste årens mest oväntade och hyllade spelupplevelser. En intressant och välsvarvad berättelse vävdes in med en detaljerad öppen spelvärld och välfungerande spelmekanik.

Horizon_PC.jpg

Efter en tids spekulation bekräftades spelet få en PC-version hösten 2019, och nu letar sig den första bilden från PC-versionen ut i spelets Steam-forum. Bilden är den enda som inte kommer från Playstation 4-versionen, vilket indikeras av att bilden är i det ultrabreda formatet 21:9.

Guerilla Games har varit fåordiga om vilka funktioner som tillkommer med PC-versionen. Spelet Death Stranding, som bygger på spelmotorn Decima som används i Horizon: Zero Dawn, får också en PC-version i sommar. Där bjuds spelare på funktioner som hög bilduppdatering, fotoläge och stöd för ultrabreda skärmar. Stöd för hög bilduppdatering är därmed troligt även för Horizon.

Horizon: Zero Dawn saknar konkret lanseringsdatum i dagsläget och uppgifterna anger endast lansering till sommaren. Versionen för PC/Windows innehåller grundspelet och expansionen The Frozen Wilds.

Läs mer om PC-versioner av Playstation-spel: