Uppdatering 2020-03-18 21:33

Kort efter artikelns publicering uppdaterade Microsoft produktsidan. Den ersättande texten förkunnar redan känd information, nämligen att lanseringsfönstret ligger kring julhandeln.

Ursprunglig nyhet:

Att nya spelkonsoler gör debut mot slutet av 2020 har länge varit känt, och under de senaste månaderna har både Sony och Microsoft pytsat ut information om vad som komma skall. I början av veckan valde Microsoft att lyfta skynket från de biffiga specifikationerna hos Xbox Series X, där åtta kärnor AMD Zen 2 sällskapas av 1 TB SSD-lagring och kompetent RDNA 2-grafik.

Konsolens uppbyggnad, teoretiska beräkningskapacitet och utlovade prestanda är alltså inga hemligheter längre, men uppgifter kring priset är ännu okänt. Både Sony och Microsoft har talat om att konsolerna ska vara redo till julhandeln i år, men nu blir sistnämnda aktör mer specifik än så. På produktsidan för Xbox Series X skrivs nämligen att konsolen släpps till Thanksgiving.

Xbox Series X 3.JPG

Microsoft uppdaterar produktsidan med gammal information – till julhandeln gäller återigen.

Xbox Series X.JPG

Microsoft kommer inte att lansera nytt Xbox till Thanksgiving.

Xbox Seris X 2.JPG

Högtiden firas i år torsdag den 26 november, vilket betyder att spelsugna får hålla ögonen öppna de sista dagarna i november. Nämnas bör att informationen härrör från den indiska produktsidan, men på den svenska motsvarigheten skrivs istället "vintern 2020". Det är således inte omöjligt att den svenska lanseringen sker något senare.

Som tidigare känt ligger beräkningskraften för grafikdelen på 12 TFLOPS som alltså är dubbelt upp mot Xbox One X. Detta ska möjliggöra spelande i 4K UHD och hög bilduppdatering, medan ray tracing-stöd är ett annat paradnummer. Systemminnet utgörs av 16 GB GDDR6-minne som processor och grafikkrets delar, och den snabba SSD-lagringen krävs för alla Xbox Series X-spel.

Läs mer om Xbox Series X: