Lanseringen av Valves Half-Life: Alyx lyfts fram som det första riktigt stora säljargumentet för VR-upplevelsen. Det är därför utmärkt läge att utannonsera VR-relaterade produkter, något HP tar till vara på genom att kortfattat avtäcka nästa generations av VR-headsetet HP Reverb på Twitter.

Precis som med första generationen utvecklas nästa HP Reverb i samarbete med Microsoft och Valve vilket innebär stöd för företagets VR-plattformar Windows Mixed Reality respektive Steam VR. På produktsidan meddelar HP att det kommande VR-headsetet får förbättrad kompatibilitet, komfort och inlevelse utan att förklara vidare på vilket sätt dessa områden förbättras.

Presentationen avslöjar inga tekniska detaljer. Första generationens HP Reverb bjuder på en total upplösning om 2 160 × 2 160 pixlar fördelat över två ögon. Bilduppdateringen når 90 Hz och synfältet sträcker sig 114 grader. Rörelser spåras via sensorer i hjälmen och kameror monterade på headsetet läser av de två tillhörande kontrollerna.

Ett ordentligt avtäckande utlovas inom kort, och det är nog ingen högoddsare att förbättringarna demonstreras med en eller annan referens till Half-Life: Alyx.

Läs mer om VR: