En av de mest uppskattade funktionerna på SweClockers är vår Marknad, som under stora delar av det gångna året fått en lång rad förbättringar. Nu tar vi nästa steg och den här gången tillkommer fler tillval som gör det möjligt att ge just dina annonser bättre exponering.

Snurran.png

Den nya "snurran" över det vanliga annonsflödet

Den första kallas för "Snurran" och är ett bildspel som presenteras högst upp i vår marknadsavdelning. Den här tillkommer efter feedback om att annonser som inte längre finns på sida ett upplevs osynliga. Med den här finessen blir det möjligt att synas under längre tid och även när annonsen inte längre än nypublicerad.

highlight.png

"Highlight" i annonsflödet

Den andra funktionen är "Highlight", som markerar din annons i listan med en gul bakgrund för att poppa och sticka ut från mängden. Det här ger dig ett sätt att se till att din annons inte är en i mängden utan får den exponering annonsen som den, enligt dig, faktiskt förtjänar.

Den tredje funktionen för ett ge bättre exponering är inget tillval och kostar inte dig något extra. Ibland har SweClockers gratiskampanjer i Marknad och varje gång får vi in feedback om att gratisannonser dränker de betalda. Det här är feedback vi tar till oss av och tillmötesgår.

gratisannons.png

Gratisannonser får ingen förhandsvisning och poppar mindre i flödet

Vi kommer fortsätta med gratiskampanjer, men när de väl sker får dessa annonser inte lika god synlighet i annonsflödet som betalda. Betalda annonser får med andra ord högre status, vilket åtminstone vi på SweClockers och de som betalar tycker är mer rättvist än hur det har varit.

Prislista för Marknad

 • Annons: 30 kronor

 • Lyfta/bumpa annons: 15 kronor

 • Highlight: 25 kronor

 • Snurran: 50 kronor

Stammisar i Marknad kan notera att vi höjt priserna för att lägga ut en annons från 15 till 30 kronor och att ett lyft går från 10 till 15 kronor. Under år 2020 har vi aktivt valt att satsa på utveckling av Marknad och vi har inte höjt priset för att lägga ut en annons på många år.

Att lägga tid och resurser på att utveckla Marknad kostar, varför vi ansåg att det var hög tid att genomföra en höjning. Vår förhoppning med detta är även att den generella kvaliteten på annonser i Marknad går upp. Vi vill också påpeka att vi har mycket planerat arbete kvar och vårt teknikteam ska fortsätta att lägga stora delar av sin vakna tid på detta. Det kommer mer.

Gratis Marknad hela helgen

Vi förstår så klart att prishöjningar inte är det mest populära vi kan göra även om vi måste. Det här kanske gäller främst dig som planerat lägga upp något i närtid och känner dig snuvad på konfekten. Vi tar därför det här tillfället för att bjuda på gratis annonsering helgen ut!

Knappa in MarknadFTW för att aktivera din annons (sista steget). Observera att du måste ha varit medlem i minst tre månader för att kunna sätta ut en annons och att det tar några minuter innan huvudlistan uppdateras. Erbjudandet gäller till söndag den 29 mars klockan 21:00.

Till SweClockers Marknad

Snabba tips

 • Följ gärna SweClockers guide till säker handel på nätet.

 • Egna foton på produkter uppskattas alltid och uppfattas som mer seriöst än en annons utan bilder.

 • Ange gärna vilka fraktalternativ som finns tillgängliga, t.ex. Posten, Schenker och Bussgods.

 • Den som vill kan låta systemet skapa en diskussionstråd kopplad till annonsen. Tråden kan exempelvis användas för budgivning.

 • Många vill betala med tjänster som Paypal, Payson eller Swish. Ange om detta är möjligt i annonsen så slipper spekulanter fråga.

 • Skapa en annons per produkt eller typ av vara. Det underlättar vid sökningar och gör det lättare att hålla reda på budgivare.

 • Det är inte tillåtet att skapa flera annonser om samma vara.

 • Annonser kan redigeras i upp till ett dygn efter publiceringen.

 • Varans pris kan justeras i efterhand (obegränsat). Prisutvecklingen markeras i annonslistan.

 • Vänligen observera att det inte är tillåtet att annonsera om rabattkoder, erbjudanden eller liknande.