De senaste åren har inte varit en framgångssaga för Bioware, denna gigant inom rollspelsgenren vars namn länge sågs som en kvalitetsstämpel. Med senare års kritiska och kommersiella misslyckanden Mass Effect: Andromeda och Anthem har bilden av Bioware istället skiftat till ett företag i skarp nedgång.

Domedagsprofeter som spekulerat i att studion ska läggas ned som resultat av dessa felsatsningar får vänta ytterligare ett tag på att få se profetian uppfyllas då Bioware avslöjar ett nytt stort spelprojekt i en jobbannons. I jobbannonsen söker företaget en teknisk chef som ska ansvara för "nästa stora titel i Biowares mest prestigefyllda spelserier".

What the Franchise Technical Director will do at BioWare:
You will be the most senior engineering lead on the next major title in one of BioWare’s most prestigious franchises, and a contributing leader to BioWare studio strategy. You will partner with the other disciplines to build the technology and the programming team to deliver amazing player experiences.

Jobbannonsen beskriver vidare att tjänsten efterfrågar en person med erfarenhet av att utveckla, felsöka och optimera stora multiplayer-spel för både PC och spelkonsoler. Uppgifterna nämner inget om vilken spelserie det handlar om, men tidigare rapporter har angivit att Biowares Edmonton-avdelning för närvarande arbetar på nästa spel i Mass Effect-serien.

Uppgifterna i dessa rapporter påstår att den kommande Mass Effect-titeln leds av Mike Gamble, som arbetade på den ursprungliga Mass Effect-trilogin. Mike Gambles Twitter-profil anger att han arbetar på en ej utannonserad Bioware-titel. Spelet jobbannonsen syftar på kan också vara tidigare utannonserade Dragon Age 4, vars lansering ligger så långt fram som år 2022.

Då den tekniska chefen tar ansvar för spelet i ett tidigt skede är det nya spelet sannolikt planerad för PC och nästa generations spelkonsoler Xbox Series X och Playstation 5.

Vilken spelserie i Biowares katalog hoppas du mest på att företaget återvänder till? Mass Effect, Star Wars: KOTOR eller till och med Jade Empire?