Den pågående handelskonflikten mellan USA och Huawei innebär att den kinesiska telefonjätten inte längre tillåts använda Googles tjänster och mjukvara för Android, vilket innefattar applikationsbutiken Google Play Store. Huaweis Android-telefoner använder därför företagets egna butik App Gallery, vilken sedan tidigare innehåller viktiga svenska applikationer som Bank ID.

Satsningen fortsätter och i samband med att Huawei återvänder med flaggskeppstelefoner på svenska marknaden med telefonerna i P40-serien meddelar företaget att ytterligare en viktig applikation når App Gallery. Det senaste tillskottet är betaltjänsten Swish, som förlitar sig på tidigare nämnda autentiseringstjänsten Bank ID för mobila betalningar.

Huawei meddelar tillgängligheten av Swish i App Gallery i ett pressmeddelande, där företaget lyfter fram ett flertal andra svenska applikationer i butiken. Dessa innefattar bland annat Truecaller, Bredbandskollen och Storytel. Huaweis satsning på App Gallery är dock blott ett halvår gammal, och antalet applikationer är därför fortfarande begränsat ställt mot utbudet i Google Play Store.

Huawei menar att detta avhjälps av det faktum att många tjänster och webbsidor är anpassade för mobilen, och behöver därför inte dedikerade applikationer. Viktiga tjänster som exempelvis banker erbjuder mobilanpassade webbsidor, och med Bank ID tillgängligt i App Gallery kan användaren då autentisera sig i webbversionen av de aktuella tjänsterna.

Swish blir tillgänglig i Huawei App Gallery i samband med att telefonerna Mate Xs och modellerna i P40-serien lanseras i april.

Läs mer om Huawei: