Hack i häl på läckta specifikationer och produktbilder meddelar Oneplus att flaggskeppstelefonerna i Oneplus 8-serien avtäcks i april. Företagets pressmeddelande bekräftar också några tidigare rapporterade nyckeldetaljer, bland annat om skärmarnas uppdateringstakt.

OP8_lineup.jpg

Precis som tidigare rapporter angivit bestyckas åtminstone en modell med en Fluid AMOLED-skärm med 120 Hz bilduppdatering. Det framkommer dock inte om detta endast gäller det mer avancerade modellen Oneplus 8 Pro eller även instegsmodellen Oneplus 8. Befintliga rapporter har gjort gällande att Oneplus 8 håller sig till de 90 Hz från fjolårets Oneplus 7T-familj.

Oneplus 8 bestyckas också med 5G-anslutning, vilket bekräftar tidigare uppgifter om att telefonerna drivs av systemkretsen Qualcomm Snapdragon 865. Qualcomms prestandakrets för år 2020 ställer krav på 5G-anslutning och stöder såväl höga frekvensband (mmWave) som de lägre i Sub 6 GHz-kategorin, där de sistnämnda blir aktuellt för höstens svenska 5G-auktion.

OnePlus 8 Series.jpg

Oneplus 8-telefonerna avtäcks den 14 april klockan 17:00 svensk tid. På grund av den rådande situationen med COVID-19-pandemin sker presentationen digitalt på Oneplus webbplats, eller via via företagets Youtube-kanal.

Läs mer om Oneplus: