I Apples uppställning av telefoner är modellen Iphone SE populär hos de som eftertraktar billigare och mer kompakta telefoner än vad som är rådande idag. Telefonen har dock bara lanserats i en enda modell år 2016, och en uppföljare har varit omtalad ända sedan dess. Populära namn har tidigare varit Iphone SE 2 och Iphone 9, men nu avslöjar både 9to5mac och Apple själva att namnet fortsatt är Iphone SE.

Rapporten baseras på uppgifter från trovärdiga källor som anger både produktnamn, vilka färger telefonen lanseras i och specifikationer som lagringsutrymme. Sett till namngivning väljer Apple att kort och gott kalla telefonen Iphone SE, och särskiljer den endast från sin föregångare genom att referera till den som 2020 års modell. Uppgifterna nämner inte skärmstorlek, men tidigare rapporter anger att 4,7 tum används för årets modell.

IphoneSE_2020.jpg

Bildkälla: The Verge

Sett till specifikationer drivs nya Iphone SE av samma Apple A13 Bionic som används i Iphone 11-familjen. Sett till lagring kan telefonen fås i kapaciteter om 64, 128 eller 256 GB. Designen uppges påminna om den hos Iphone 8. Separat från 9to5mac-rapporten bekräftar Apple själva nya Iphone SE i företagets webbutik. Avslöjandet kommer i form av ett skärmskydd från tillbehörsmakaren Belkin, vars produktsida både visar upp telefonen och anger produktnamnet.

Alla referenser till Iphone SE är nu borttagna, men bevaras i bildform av bland annat The Verge. Enligt uppgifter presenteras nya Iphone SE inom kort, eventuellt redan idag. Samma rapport anger dock också att partnerföretag förbereder tillgänglighet för tillbehör till söndag den 5 april, vilket i sig kan betyda en lansering i början av nästa vecka.

Uppgifterna nämner inte prisnivåer, men tidigare rapporter från Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo anger pris om 399 USD, motsvarande cirka 5 000 kronor inklusive moms.

Är du en av de som önskar fler kompakta telefoner, eller är större alltid bättre? Dela med dig i kommentarerna!