Microsofts strategi för spelmarknaden är bred, med såväl spelkonsolerna Xbox som möjligheten att strömma spel från dessa till andra enheter via tjänsten Xbox Cloud Streaming. Ett tredje ben är den renodlade strömmande speltjänsten Project Xcloud, vilken är företagets konkurrent till Google Stadia och Playstation Now. Med Project Xcloud strömmas konsolspel från Microsofts datacenter till mobila enheter som telefoner och surfplattor.

ProjectXcloudExpandering.jpg

Project Xcloud befinner sig för närvarande i teststadiet där användare i olika regioner får möjlighet att testköra tjänsten. Microsoft meddelar i ett inlägg på Xbox Wire att Project Xcloud expanderar till ytterligare elva länder i västra Europa, däribland Sverige. Förhandstestet är tillgängligt för Android-telefoner och intresseanmälan kan göras från och med idag.

Microsoft meddelar också att den rådande pandemin runt coronaviruset innebär att Project Xcloud sjösätts i de nya regionerna först när företaget känner sig säkra i att det kan göras utan för stora påfrestningar på infrastrukturen. Förhandstestet rullas därför ut till ett begränsat antal användare för att successivt expanderas till fler över tid.

Läs mer om Project Xcloud: