Många på SweClockers kännetecknas av att vilja testa ny teknik och att gärna ligga steget före alla andra med nya lösningar. Den senaste tiden har vi sett ett allt större intresse för hemautomatisering och produkter kring det smarta hemmet. Därför drar vi nu igång bevakning av dessa områden och till vår hjälp har vi två riktigt erfarna och duktiga skribenter.

Målet är att skriva om det smarta hemmet i både stort och smått. Från konkreta användningsområden i vardagen till vilka kommunikationsprotokoll som finns och vilka produkter som kan prata med varandra. På sikt ska vi även börja testa produkter och titta på hur du sätter upp säkra, smidiga och smarta lösningar för ditt hem.

För att nå dit vill vi ha in tips, idéer och framförallt frågor från alla er som följer SweClockers och är en del av gemenskapen. Det är tillsammans med er och era intressen som vi bygger det smarta hemmet på SweClockers, på första sidan och i forumet.

Richard Nilsson

Richard Nilsson.jpg

Richard är en 32-årig tvåbarnsfar som bor i Karlskrona där han arbetar med infrastruktur i datacenter på en samhällsviktig arbetsplats. Han har under nio år automatiserat sitt hem, till den punkt när till och med "tavlorna" på väggen har nätverkskablar. Intresset började när han ville skapa en riktig bioupplevelse hemma, och därefter har det bara runnit på.

Richard älskar utöver att plocka isär prylar i smådelar för att verkligen förstå hur de fungerar och hitta nya användningsområden med existerande produkter, även 3D-printing, gaming och livet som båtägare. En riktig nörd med andra ord.

Mattias Strandberg

Mattias Strandberg.jpg

Mattias är en 38-årig enbarnsfar som bor i Stockholm där han är en verklig mångsysslare. Genom sitt arbete som såväl organisationskonsult och generalsekreterare som skribent och rekryterare har han ett mycket brett kompetensområde. Han har under tre års tid byggt sitt smarta hem, samtidigt som han skrivit om sina upplevelser för tidningen Dagens Analys.

Intresset började när teknik för smarta hem dök upp i andra tekniksammanhang, och han blev snabbt intresserad av att testa och se hur livet kunde förenklas med de nya lösningarna. Mattias älskar att lära sig nytt och sedan lära ut detta vidare. Hans pedagogiska driv kring det smarta hemmet blir därför ett värdefullt tillskott.

Nu kör vi!

Nu återstår bara en komponent för att skapa denna smältdegel av intresse, kompetens och ömsesidigt lärande – och det är du! Vad är du nyfiken på att veta mer om? Vad skulle få dig att ta dina första, eller nästa, stapplande steg i att bygga ditt smarta hem?