Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att företag breddar produktutbudet till att täcka en rad olika komponenter och tillbehör. Det senaste företaget att haka på trenden ser ut att bli kinesiska Lenovo, vilka satsar på egenutvecklade moderkort i företagets spelfokuserade varumärke Legion.

Lenovos satsning på moderkort avslöjas av två bilder på den kinesiska mikrobloggen Weibo (via Guru3D). Bilderna avslöjar två moderkort, där ett nyttjar Intels 300-seriens styrkretsar och därmed processorer från Coffee Lake-generationen. Det andra moderkortet bestyckas istället med 400-seriens styrkretsar, vilket innebär att det huserar processorer från kommande Core 10000 "Comet Lake-S".

LenovoLegion_mobo2.jpg

Sett till Comet Lake-moderkortets funktioner skymtas en VRM-del med 8 + 2 faser, vilka också täcks med kylflänsar med Legion-märkning. Utöver detta täcks de dubbla M.2-platserna av kylflänsar, även dessa med Legion-märkning. Vidare funktioner inkluderar fyra DIMM-platser för DDR4-minne och stöd för Wifi-nätverk. Sett till anslutning av grafikkort bestyckas moderkorten endast med en PCI Express 3.0 x16-anslutning, vilket antyder att det inte handlar om moderkort för entusiaster.

Uppgifterna avslöjar inte om Lenovos satsning på moderkort blir begränsad till den kinesiska OEM-marknaden eller om företaget rullar ut produkterna för konsumenter internationellt.

Köper du gärna komponenter från samma företag, eller är märket sekundärt till produktens funktioner? Dela med dig i kommentarerna!