Googles speltjänst Stadia låter användare strömma spel till tre huvudsakliga enhetstyper. Att strömma spel till TV:n via mediaenheter Chromecast Ultra och utvalda Android-telefoner ger den fullständiga upplevelsen, medan spel via webbläsaren Chrome på datorn erbjuder ett något nedskalat utbud av funktioner. Nu minskas gapet något mellan plattformarna då Stadia i webbläsaren får utökad funktionalitet.

Det huvudsakliga tillskottet är att Stadia i webbläsaren nu får stöd för att spela upp ljud i 5.1-surround. En annan nyhet som gör det lättare att interagera med tjänsten i fullskärmsläge är ett virtuellt tangentbord som kan kontrolleras med en handkontroller. Det innebär att spelaren inte måste komplettera handkontrollern med ett fysiskt tangentbord för att mata in text i spel.

En annan liten nyhet för den som spelar på Android-telefoner är att Stadia-klienten nu kan visa status för nätverksanslutningen. Utöver de funktionsmässiga nyheterna meddelar Google också officiellt att Stadia nu är öppet för alla, något som indirekt blev tillgängligt när företaget nyligen släppte ett erbjudande om att tjänsten är gratis för alla under två månaders tid.

I praktiken innebär det att det kostnadsfria abonnemanget Stadia Base lanserats, utan pompa och ståt. Abonnemanget ger spelare kostnadsfri tillgång till att strömma spel i upplösningen 1080p, och saknar därmed stöd för 4K HDR och 5.1-surroundljud som är bundet till Pro-varianten. Base-abonnemanget innehåller inte heller de månatliga gratisspel och rabatter som ingår i Stadia Pro.

Läs mer om Google Stadia: