Att titta på olika kreatörers spelströmmar har blivit en ständigt växande trend de senaste åren. Detta har därtill ökat ytterligare under den rådande coronapandemin, då allt fler söker sig till nätbaserad underhållning på exempelvis Twitch och Youtube. Nu meddelar Facebook att de ämnar att satsa mer på detta område och släpper därför en anpassad mobilapplikation med fokus på just spelströmning.

De nya applikationen går under namnet Facebook Gaming och samlar de spelströmmar som sänds via företagets sociala medieplattform. Enligt Facebook är syftet med en separat app att kunna kurera och göra detta innehåll mer lättillgängligt för mobila användare och samtidigt göra det enklare för dessa att komma åt och engagera sig i exempelvis livechattar.

Appen gör det även möjligt att strömma innehåll direkt från spel på ens egen enhet till företagets plattform via en funktion som kallas "Go Live". Detta gäller såväl de enklare integrerade spelen i appen som tredjepartstitlar som man har installerat sedan tidigare.

I en intervju med New York Times avslöjar en talesperson för Facebook att den nya appen egentligen var menad att lanseras under juni månad men tidigarelades med anledning av den rådande situationen i världen. Applikationen har sedan början på förra året testats i begränsad skala i Asien och Sydamerika, och öppnas nu upp för resten av världen.

Facebook Gaming-appen finns tillgänglig för nedladdning via Google Play Store till Android-telefoner. En version för Iphone och IOS väntas dyka upp så snart den blivit godkänd av Apple.

Brukar du titta på spelströmmar, och i sådana fall vilken tjänst brukar du använda dig av?