Processorserien Ryzen har burit AMD still stora framgångar. Andra generationens Zen-arkitektur bygger på TSMC:s 7-nanometersteknik, där den även har sällskap av grafikarkitekturen RDNA. Att avlösning i form av Zen 3 och RDNA 2 är på väg har varit känt sedan tidigare, där familjenamn som "Vermeer" och nu senast "Cezanne" kretsat i medier – dock utan fastslagna datum.

I efterdyningarna av AMD:s nyligen publicerade kvartalsrapport väljer företaget att gå ut på Twitter och bekräfta att produkter byggda på just Zen 3 och RDNA 2 kommer nå butikshyllorna under år 2020. Dessa kommer sannolikt bygga på TSMC:s förfinade teknik om 7 nanometer med kodnamnet N7P.

Även om AMD undviker att nämna exakt vilken processorfamilj som kommer lanseras under året sägs Zen 3 i form av "Vermeer" vara redo att begå debut under kring samma tidpunkt som den uppskjutna Computex-mässan. De stora nyheterna ser ut att bli än mer flexibla sammanlänkningar av kretsar med X3D och Infinity Architecture, som löser av Infinity Fabric.

Fallet RDNA 2 är även det intressant, då AMD på Twitter nämner "GPUs" i plural. Tidigare har endast företagets kretsar för Playstation 5 och Xbox Series X varit bekräftade, medan Techpowerup menar att företagets avsaknad av en DirectX 12 Ultimate-kompatibel grafikkrets innebär att en serie grafikkort för konsumenter baserad på RDNA 2 är att vänta innan årsskiftet.

Arkitekturerna Zen 3 och RDNA 2 ser dock ut att sjösättas på en mycket konkurrensutsatt marknad, där Intel på processorsidan under året kommer lansera både "Comet Lake-S" och "Tiger Lake", där den senare bygger på den helt nya arkitekturen Willow Cove. Nvidia å sin sida kan vara ute med sin nya grafikarkitektur Ampere så snart som under maj månad.

Läs mer om kommande AMD-hårdvara: