Genom Ubisofts långkörande Assassin's Creed-serie har spelare antagit rollen som forntida lönnmördare i snart 13 år, där allt från renässansens Italien och franska revolutionen, till antikens Grekland och Egypten betats av. Vilken epok som står på menyn för nästa del har hittills varit höljt i dunkel, men i sann slow TV-anda målar konstnären Bosslogic fram nästa tema.

Den direktsända skapandeprocessen har i skrivande stund rullat i nära åtta timmar på Ubisofts webbsida, Youtube- och Twitch-kanal, där intetsägande silhuetter och tvetydig bakgrund nu vuxit fram till mer konkreta bilder. I mitten av bilden syns en viking, komplett med skägg, pälskläder, en bredeggad yxa samt läderrustning med klassiska Assassin's Creed-symboler.

AC Valhalla.PNG
Valhalla.PNG
AC Vikings 1.PNG

Till vänster om karaktären, som kan antas vara huvudperson i det kommande spelet, förstärks den nordiska kopplingen ytterligare genom långskepp som bryter vågorna framför snötäckta berg. På högersidan syns istället en mer dramatisk stridsscen mellan vikingar och soldater i rustning av metall. I bakgrunden stiger rök från försvarsborgar, vilket skvallrar om att scenen föreställer ett plundringståg i exempelvis Storbritannien.

Med facit i hand avslutas sändningen efter drygt åtta timmar. Spelet får titeln Valhalla som cementerar vikingatemat, och den första trailern visas den 30 april klockan 17:00 svensk tid. Det återstår att se när titeln släpps.

Har du spelat senaste Assassin's Creed: Odyssey, och är du sugen på den yx- och långskeppsosande uppföljaren?