Ubisoft har med Assassin's Creed-spelserien betat av ett stort antal historiska epoker på olika platser i världen, och med nästa del blir det vikingatema. Temat presenterades nyligen genom en långdragen och direktsänd målerisession, som slutligen landade i en vikingaklädd lönnmördare med långskepp och slagfält i bakgrunden.

Titeln för nästa del blir Assassin's Creed: Valhalla och nu presenterar Ubisoft en filmisk trailer för det kommande spelet. I videoklippet visas huvudpersonen när denne beger sig från hembyn och tillsammans med en armé av vikingar landstiger i England, för att möta saxiska soldater på ett stort slagfält. Av videon att döma ser spelet ut att bjuda på fler direkta strider än många av de tidigare delarna i serien.

Assassins Creed Valhalla 1.jpg
Assassins Creed Valhalla.jpg
Assassins Creed Valhalla 4.jpg

De vapenarsenaler som används i spelen är tätt förknippade med de epoker som handlingen äger rum i, och i detta fall är ett brett utbud av yxor det mest framstående inslaget. Även svärd, spjut och kastyxor syns, medan huvudpersonen också använder sköld, dubbla yxor och den Assassin's Creed-typiska kniven dold i rustningen.

Assassins Creed Valhalla 3.jpg
Assassins Creed Valhalla 2.jpg

produktsidan för det kommande spelet avslöjas mer information om vad som komma skall, där en öppen spelvärld från den norska kustvärlden till Engelska fastlandet listas. Därutöver framhävs räder och rejäla strider i enlighet med trailern, men även mer fredliga aktiviteter som att utöka bosättningen. Precis som i föregångarna Assassin's Creed: Origins och Odyssey utlovas också rikligt med rollspelselement.

Spelet blir tillgängligt till julhandeln i år, och bland de kompatibla plattformarna syns kommande spelkonsolerna Sony Playstation 5 och Microsoft Xbox Series X. Assassin's Creed: Valhalla kommer även att släppas för den nuvarande generationen av spelkonsoler, Google Stadia och givetvis också till PC, där de digitala butikerna Epic Games Store, Uplay och Ubisoft Store listas. Redan nu kan diverse specialvarianter av spelet förbokas, men exakt datum för lansering är okänt.

Är vikingatiden en historisk epok som tilltalar dig, och kommer du att köra nästa del i lönnmördarsimulatorn i jul?