Två gånger årligen samlas tusentals dator- och spelnördar i Elmiahallarna i Jönköping, för några intensiva dagar på världens största LAN-evenemang Dreamhack. Konceptet har sett ut på samma sätt i många år, men i mars utannonserades att juni-förlagda Dreamhack Summer 2020 skjuts till augusti, till följd av coronavirusets framfart.

Nu kommer nya besked kring evenemanget, och på grund av rådande läget väljer arrangören att helt skrota Dreamhack Summer. På webbplatsen meddelas att alla köpta biljetter kommer att återbetalas framöver, men de många posterna medför att det kan ta längre tid än vanligt. När en återbetalning är genomförd skickas en bekräftelse per e-post.

Dreamhack 5.jpg
Dreamhack 3.jpg
Dreamhack 2.jpg

Klart är att Dreamhack Summer skjuts till nästa år, men exakta datum är i skrivande stund inte satta. År 2021 kommer dock inte att bjuda på ett extra LAN-evenemang, utan i sedvanlig ordning blir det två spelfester i Jönköping. I inlägget på webbsidan nämns inga detaljer kring årets upplaga av Dreamhack Winter, vilket antyder att det som planerat äger rum mellan den 26 och 29 november.

Avslutningsvis står att läsa att de som köpt biljetter till Dreamhack Summer i år även kommer att erhålla rabattkoder för nästa omgång, när biljettförsäljningen väl drar igång. Nya datum ska inom kort presenteras, och information om eventuella förändringar av innehållet för nästa upplaga ska successivt pytsas ut på webbplatsen.

Brukar du besöka LAN-festivalen, och var det en aktivitet du hade i kalendern även i år? Dela med dig i kommentarerna!