Spelströmningstjänsten Geforce Now har mött både med- och motgångar sedan lanseringen i början av februari. För att försöka stabilisera skutan har därför Nvidia vidtagit många åtgärder med målet att tilltala både fler användare och företag. Den senaste insatsen från Nvidia är att lägga till stöd för DLSS 2.0 och utöka spelbiblioteket med 21 nya titlar.

För den som är obekant med Deep Learning Super Sampling (DLSS) så bygger tekniken på maskininlärning och artificiell intelligens för att skala upp lågupplösta bilder och ge de samma bildkvalitet som högupplösta. På så sätt ges hårdvaran en betydligt lägre belastning med resultatet att användare får en visuellt tilltalande upplevelse som flyter bra. Med efterföljaren nyttjas Tensor-kärnorna mer effektivt och Nvidia lovar upp till dubbel prestanda.

Första spelet ur startblocken att få stöd för DLSS 2.0-stöd i den strömmande speltjänsten är Control, och Nvidia meddelar att stödet kommer utökas till att inkludera fler spel inom kort. Företaget förkunnar även att 21 nya titlar blir tillgängliga i spelbiblioteket, där spel som Assassin's Creed: Brotherhood, Saints Row 2 och Sanctum 2 sällskapar en hel del indie-spel.

Geforce Now har än så länge visat sig vara något av en vattendelare, med många företag som visat sitt stöd och många företag som dragit sig ur tjänsten. Trots många motgångar sedan den skarpa lanseringen visar Nvidia sin villighet att fortsätta arbeta på tjänsten för att förbättra den och nå fler användare.

Läs mer om Geforce Now: