På grund av coronaviruset har planerna inom hårdvarubranschen ändrats rejält, där allt från stillastående produktion till omkastade lanseringsscheman rapporterats. Även ett flertal mässor har ställts in eller skjutits fram, där Mobile World Congress är exempel på förstnämnda. Den årliga hårdvarufesten Computex har istället flyttats från 2–6 juni, till 28–30 september.

Branschtidningen Digitimes rapporterar nu att nytt datum sannolikt inte blir det enda som skiljer Computex 2020 från tidigare upplagor, eftersom flera stora bolag överväger att skippa mässan. Bland dessa syns Intel, AMD och Nvidia, vilka vanligtvis brukar presentera några av mässans höjdpunkter för den med datorintresse. Uppgifterna härrör från källor som är insatta i ämnet, och enligt dessa är det osannolikt att nämnda trio deltar.

Med en sådan vändning menar samma källor att tredjepartsaktörer som tillverkar moderkort och grafikkort följer i jättarnas fotspår. Både Gigabyte och MSI uppges ha kastat in handduken, medan Asus i dagsläget ämnar att visa nya produkter på mässgolvet i vanlig ordning. Inom samma sfär nämns också de mindre namnkunniga Chaintech, ECS och TUL, som också backar.

Vissa frånvarande tredjepartstillverkare ska istället anordna direktsända produktpresentationer – ett populärt koncept som Nvidia och Apple anammar framöver. Huruvida AMD, Intel och Nvidia definitivt avstår från Computex 2020 är i dagsläget oklart, och bolagen har inte uttalat sig officiellt. Om så blir fallet är det däremot rimligt att det också blir tunnsått i montrarna avsedda för moderkort och grafikkort.

Läs mer om kommande mässor och presentationer: