Amerikanska Das Keyboard lanserade det mekaniska tangentbordet 4C Tenkeyless år 2015. Som namnet Tenkeyless antyder handlar det om ett kompakt tangentbord utan den numeriska knappsatsen, där fokus ligger på en avskalad och välbyggd konstruktion. Nu uppgraderar företaget denna design med nytt material för tangenterna och ett byte av mekaniska brytare.

DasKeyboard-2.jpg
DasKeyboard-1.jpg
DasKeyboard-3.jpg

En av de stora nyheterna är att tangenterna nu är stöpta i plastmaterialet PBT istället för föregångarens ABS-plast. PBT är tåligare och skadas inte lika lätt vid exempelvis rengöring med lösningsmedel, och utvecklar inte heller lika lätt en glansig yta som ABS-materialet tenderar att dras med över tid.

Stora tangenter som retur, mellanslag, Shift och Caps Lock har nu också fått inoljade brytare vilket minskar friktionen som uppstår när tangenten når den mekaniska brytarpunkten. Här stöds också full registrering av samtidigt nedtryckta tangenter (N-key rollover, NKRO).

DasKeyboard_linjar.jpeg

En annan större nyhet är att Das Keyboard växlar till mekaniska brytare i form av Cherry MX Brown, till skillnad från föregångaren som bestyckades med brytare från Greetech. En annan nyhet är en USB-hubb med två portar av typen USB Type-A 2.0. Tangentbordet ansluts till datorn med en 2 meter lång sladd och det avtagbara fotstödet kan även agera linjal.

Das Keyboard 4C Tenkeyless kan köpas nu direkt från företagets webbutik. Priset landar på 139 USD eller cirka 1 700 kronor inklusive moms.

Använder du tangentbord från Das Keyboard eller föredrar du produkter med lite fler finesser och designmässig flärd? Diskutera i kommentarerna!