För inte så länge sedan lanserade Kingston ett USB-minne som är riktigt intressant. Den ger användaren möjligheten att arbeta på olika datorer utan att bli av med inställningar för till exempel internet eller mail. Man kan även fortsätta sitt arbete och synkronisera uppdateringar när man återkommer till sin huvuddator. Den medföljande programvaran ser till att cookies, alla inställningar och filer försvinner från datorn (om man angett att detta var en tillfällig dator från början) när man går därifrån så att ingen kommer åt dina uppgifter.

Egentligen är detta ett vanligt USB-minne som även har programvaran Migo. Den erbjuder möjligheten att ta med din PC-profil i form av Outlook (mail), Internet Explorer filer och inställningar. Här kan man lägga till mappar med filer man arbetar med, dokument med mera. För att Migo programvaran skall fungera krävs Windows XP, 2000 eller 2003 (server). Man kan förstås även lägga till ett lösenord för att minska risken att någon annan använder ens uppgifter.

Den finns i 256MB, 512MB, 1GB och 2GB format.

Detta kan vara en smidig lösning för studenter eller egentligen alla som arbetar på olika datorer. För att visa hur det kan se ut när man använder Kingston Migo har vi några bilder på detta.

Bild 1 Bild 2 Bild 3