När kinesiska Oneplus äntrade telefonmarknaden år 2013 gjorde företaget avtryck genom en kombination av imponerande specifikationer till lågt pris. I takt med att företagets produkter blivit mer populära har de också stegvis flyttat sig närmare flaggskeppstelefoner sett till specifikationer och konstruktion, med höjda prislappar som medföljande resultat. Detta nådde sin kulmen med Oneplus 8-serien vars prislappar tar plats i premiumsegmentet.

Tidigare rapporter anger att Oneplus planerar en återvändo till mer plånboksvänliga telefonmodeller, där produktnamnet uppges vara Oneplus Z. Dessa uppgifter stärks nu av prestandaresultat från mätverktyget Geekbench, rapporterar Techboilers. Uppgifterna listar en Oneplus-modell med mellanklassens ARM-processor Snapdragon 765G.

OPZ_Geekbench.jpg
OPZ_Geekbench.jpg

Här samsas åtta processorkärnor med grafikdelen Adreno 620 som överklockas till att ge 10 procent bättre grafikprestanda ställt mot Snapdragon 765. Processorn sällskapas också av en separat krets för 5G-modemet X52 och stöd för Wifi 6 (tidigare 802.11ax). Något överraskande anges mellanklasskretsen bestyckas med hela 12 GB primärminne. Sett till resultaten i Geekbench listas dessa som 612 poäng i det enkelkärniga testet och 1 955 poäng för det flerkärniga.

Geekbench-specifikationerna anger Android 10 som operativsystem, men ytterligare uppgifter om exempelvis skärmstorlek och upplösning är okänt i dagsläget. Tidigare rykten har angivit en skärmstorlek på 6,5 tum och prisnivå runt 300–400 USD, motsvarande cirka 3 500–4 700 kronor inklusive moms. Lansering väntas ske någon gång under sommaren år 2020.

Skulle en Oneplus-telefon i den spekulerade prisklassen vara aktuell för dig, eller vill du helst att telefonens fysiska storlek också bantas ställt mot rådande trender på telefonmarknaden?