Oneplus är blott ett av många varumärken i telefonbranschen vars produkter successivt blivit dyrare de senaste åren. Bland Oneplus kunder har denna utveckling dock varit extra kännbar då företaget har sitt ursprung i att erbjuda telefoner med specifikationer som hör hemma i flaggskeppsklassen, men med priser som snarare platsar i budgetsegmentet. Med Oneplus 8-serien tog företaget till slut prislapparna in i premiumsegmentet.

OneplusZ-specs.jpg

Oneplus ser ut att inse behovet av en mer prisvänlig modell i utbudet då företaget skickar ut en undersökning till kunder som ingår i belöningsprogrammet Payback, rapporterar XDA Developers. Uppgifterna kommer från forumet Desidime där en användare delar med sig av en bild som innehåller både föreslagna specifikationer och prisnivå för en kommande telefon. Undersökningen antas gälla den beryktade mellanklassmodellen Oneplus Z.

Undersökningen anger en telefon med processorn Qualcomm Snapdragon 765 med 5G-kapacitet, en skärm på 6,55 tum med 90 Hz bilduppdatering och ett batteri med kapacitet om 4 300 milliamperetimmar med stöd för 30 W snabbladdning. Vidare specifikationer anger 6 GB primärminne och 128 GB lagringsutrymme. Sett till kameralösningen utgörs denna av tre kameror på 64, 16 och 2 megapixlar. Den främre selfiekameran hamnar på 16 megapixlar med skärmhålsdesign.

Enligt uppgifterna föreslår undersökningen en prisnivå om 330 USD, motsvarande cirka 3 800 kronor inklusive moms. Prisuppgifterna baseras på det indiska priset, vilket tenderar att ligga något under de internationella priserna. Enligt rapporten lanseras Oneplus Z på den indiska marknaden den 10 juli, men det framkommer inte om en internationell lansering sker samtidigt.

Är en prisnivå runt 4 000 kronor tillräckligt låg för att du ska överväga Oneplus, eller hade du väntat dig ännu lägre pris?