År 2017 öppnade den nederländska spelutvecklaren Guerrilla Games portarna till en alternativ framtid i en värld fylld av robotdinosaurier. Horizon Zero Dawn släpptes exklusivt till Sonys Playstation 4 och titeln gjorde succé och blev i vissa fall anledning för nya användare att lämna PC-plattformens trygga barm och utöka uppsättningen hårdvara med en spelkonsol.

horizon-2.jpeg

I början av 2020 presenterades att titeln även kommer till PC-plattformen i sommar, och sedan några månader finns en Steam-sida för spelets "Complete Edition"-utförande som innehåller expansionspaketet The Frozen Wilds. Något exakt datum är dock inte känt, men nu skvallrar en färsk Ryzen-kampanj från AMD om att det inte är långt kvar.

Via flera återförsäljare inkluderar AMD nämligen robotdinosaurie-spelet för PC/Windows, vid köp av utvalda Ryzen 3000-processorer. Konkret gäller det från Ryzen 5 3600 för dryga 2 000 kronor, upp till det 16-kärniga flaggskeppet 9 3950X. De 6-, 8-, och 12-kärniga modellerna däremellan kvalar också in för spelkod, något som gäller från den 10 juni.

Koden löses in via AMD:s reward-sida och detta måste göras innan den 30 juli år 2020, alltså en månad efter kampanjens slutdatum den 30 juni. Spelet nås sedan genom Steam och ett konto på spelplattformen är således ett krav, men i skrivande stund är titeln inte tillgänglig. Värt att understryka är därtill att inte alla återförsäljare är med på tåget, och hos AMD listas de svenska alternativen Webhallen, Netonnet, Komplett och Inet.

Går du i köptankar kring Ryzen 3000, eller är du sugen på PC-versionen av storsäljaren ändå?